Nieuws

Nascholingsmiddag bij Zaan Primair

Hoe gebruik je een IPad in de gymles op de basisschool!

 

 

Theoretisch deel in het klaslokaal Praktijkdeel in de gymzaal

Eind augustus heeft MeerGym wederom een zeer geslaagde nascholing verzorgd. Deze keer waren we uitgenodigd door de vakgroep van Zaan Primair uit Zaandam en omgeving.

 

Kernwoorden bij de feedback na afloop waren:

  • mooie overzichtelijke apps
  • eerste indruk is grandioos!
  • ga ik zeker gebruiken
  • heb inmiddels het praktijk deel al toegepast
  • duidelijke uitleg van de apps
  • de combinatie met een  leerlingvolgsysteem kan handig zijn.

Continue reading

De 4e druk van het vakwerkplan bewegingsonderwijs ‘De Lesbrieven’ is vanaf heden beschikbaar.

jalala-001In deze vernieuwde druk wordt bij 50 bewegingsactiviteiten, die kort beschreven zijn in de 80 lessen van ‘De Lesbrieven’, een link gemaakt met meer dan 1000 filmpjes en ruim 300 kijkwijzers in het digitale leermiddel ‘GymWijzer!’. Deze uitbreiding op de beschrijving in ‘De Lesbrieven’ geeft aan leerkrachten, studenten en leerlingen een nog completer en concreter inzicht van de activiteit en de niveaus per activiteit.

Het wondermiddel: Bewegen

wondermiddel

Bewegen en spelen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor kinderen. Ook de mogelijkheden voor het onderwijs zijn groot. Voor sommige leerkrachten zijn de gymles en het buiten spelen een feest, andere leerkrachten ervaren veel ‘gedoe’. Een artikel over de rijke mogelijkheden en het verminderen van ‘gedoe’ rondom bewegen en spelen op school.

Download hier het volledige artikel: SWP Basischoolmagazine Artikel bewegen

Avondcurcus: Bewegingsonderwijs aan kinderen in de onderbouw van de basisschool

Voor kinderen is bewegen van groot belang. Het heeft immers een grote invloed op verschillende ontwikkelingsgebieden en is daarom van essentieel belang voor de ontwikkeling van het zelfbeeld, de omgang met anderen, het leggen/onderhouden van contacten en het leren helpen en geholpen worden.

De cursus Bewegingsonderwijs aan kinderen in de onderbouw van de basisschool zal starten met een theorische achtergrond. Denk hierbij aan het belang van veel en goed bewegen, de ontwikkelingsfases van de motoriek van het kind, de relatie tussen bewegen en cognitieve prestaties, etcetera. Ook de praktische kant zal uitgebreid aan het bod komen: hoe kun je “beweegpleinen” creëren? En hoe kunnen we bovenbouwleerlingen betrekken bij het onderbouw bewegingsonderwijs?

Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van het boek en de methode Gymmen in de ‘grote’ gymzaal (t.w.v. 69,00), welke bij de cursus is inbegrepen. De methode in dit omvangrijke boek is inzetbaar als jaarplan, inspiratiebron en/of naslagwerk.

Data

11 februari 2015 (19:00-23:00)
18 februari 2015 (19:00-23:00)

Locatie

Amsterdam

Docent

Harry Van der Meer &
Chris Van de Kant

Deelnameprijs

€ 399,00

Stand GymWijzer! ® op de studiedag PO van het KVLO

Gisteren veel belangstelling gehad bij onze stand op de studiedag bewegingsonderwijs voor PO van het KVLO. Hieronder wat foto’s: