header.png

Nascholing

De afgelopen 5 jaar heeft het team van GymWijzer en MeerGym 2 apps ontwikkeld voor het bewegingsonderwijs op de basisschool.

Harry van der Meer, neemt je mee in zijn  ontdekkingstocht naar het gebruik van de IPad tijdens de gymles in het basisonderwijs .

Aan de hand van de apps De lesbrieven en GYMWIJZER! ® zal worden uitgelegd waarom en hoe hij de afgelopen jaren de IPad in zijn gymlessen gebruikt.

 

De Lesbrieven app is een vakwerkplan voor het bewegingsonderwijs waar 80 gymlessen in verwerkt zijn. Gymleerkrachten, groepsleerkrachten en studenten ALO, Pabo en Cios kunnen met deze app, op een gebruiksvriendelijke wijze, de gymlessen voorbereiden.

 

De GYMWIJZER! ® app is een digitaal leermiddel waarin 50 activiteiten uit het bewegingsonderwijs zijn verfilmd in korte instructiefilmpjes (ruim 1500) en kijkwijzers (ruim 300). Deze kunnen door de lesgever en leerling in de gymles bekeken worden waarna de activiteit direct kan starten (Video Feed Forward).

Deze nascholing bestaat uit een theoretisch deel (powerpont presentatie) en praktisch deel (werken met beide apps op een IPad in de gymzaal).

Ook zal de app Video Delay (Video Feed Back) in de praktijk gebruikt worden

Na afloop van de workshop kun je, nadat je de apps aangeschaft hebt, direct met de apps “De Lesbrieven” en GymWijzer! ® en Video Delay aan de slag en weet je hoe een ‘digitale gymles’ er uit zou kunnen zien.

 

Voor meer informatie over de nascholing kunt u mailen naar info@gymwijzer.nl of bellen naar 0625040238

Hieronder enkele reacties van deelnemers:

Lex Molendijk:

Op woensdag 18 januari hadden we met de werkgroep bewegingsonderwijs Amsterdam Zuidoost een workshop van Harry van der Meer over Gymwijzer en de Lesbrieven met de bijbehorende Apps. De opkomst van de collega’s was groot. Gedurende het eerste deel kregen we een uitleg over het digitale vakwerkplan (Lesbrieven) en de filmpjes van Gymwijzer. Gedurende het tweede deel gingen we in de gymzaal aan de slag met de verschillende filmpjes. Al doende verkenden wij de werkzaamheid van de filmpjes. Met name dit tweede deel sloeg aan omdat er gelijk van alles uitgeprobeerd werd en dit ook weer ideeën opleverde voor de gymlessen.

Na afloop was men zeer enthousiast over de mogelijkheden die de app Gymwijzer biedt. Interessant waren ook de extra’s die erbij vermeld werden zoals bijvoorbeeld de video delay app en hoe je die in je lessen kunt gebruiken. De filmpjes beslaan 6 niveaus per thema. Men vindt de App Gymwijzer in combinatie met bijvoorbeeld de video delay app een uitstekend middel om je lessen te verrijken.  Iedereen ging zodoende over tot de aanschaf van de Apps.

Hopelijk lukt het binnen afzienbare tijd om hier het digitale leerlingvolgsysteem Volgwijzer aan te koppelen.

Wouter:

“De twee uur durende workshop van Harry van der Meer heeft ons als Vakgroep bewegingsonderwijs Amsterdam Zuid-oost doen inzien dat digitalisering onmisbaar is in de gymzaal. We hebben een geweldige introductie gekregen in de gymwijzer! app. En op practische manier kennis gemaakt met de fimpjes en de uitvoering van de verschillende opdrachten. Harry heeft een inspirerende workshop verzorgd waar wij als vakgroep echt mee verder kunnen. Als klap op de vuurpijl hebben alle aanwezigen toegang gekregen tot de gymwijzer! app en de Lesbrieven app. Harry bedankt!”

Annelieke:

De presentatie vond ik erg interessant en plezierig! Ook fijn om het samen even in de praktijk te testen in de gymzaal. Ik ben erg benieuwd naar de app voor het leerlingvolgsysteem. Ik werk op 3 verschillende scholen met allemaal een andere manier van beoordelen voor gym. Dus als ik een activiteit bekijk in de gymles moet ik dat vervolgens op 3 verschillende manieren verwerken in Parnassys…heel onhandig. Wellicht dat die app uitkomst kan bieden voor alle 3 de scholen!

Matthijs:

Het downloaden van de apps is gelukt!

De presentaties was leuk, leerzaam en zeer vakgericht. Iets waar je in het beoefenen van het vak echt iets aan hebt. Alleen nog even oefenen met de techniek 😉

Nogmaals bedankt!

Egon:

Het downloaden van de apps is gelukt.

Ik vond de presentatie helemaal top!!!

Bas:

Verder vond ik het een hele leuke middag! Erg leerzaam en ik denk dat ik gebruik ga maken van jouw methode. 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s De Lesbrieven
Foto’s GIDGG