header.png

Home

Welkom op de website Gymlessen Basisonderwijs! Op deze site kunt u een aantal zeer praktische producten vinden die het bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool, een enorme kwaliteitsimpuls kunnen geven;.
Door het bekijken van de verschillende video’s en het downloaden van een aantal lessen kunt u ideeën en inspiratie op doen.

Even voorstellen...
Mijn naam is Harry van der Meer en ben sinds 1977 vakleerkracht bewegingsonderwijs op drie basisscholen in Bennebroek en geef daar met heel veel plezier gymlessen aan de leerlingen van groep 1 t/m 8. Sinds 1996 ben ik bevoegd MRT docent en medeauteur van de Onderwijsgeschikte Motorische Test (O.M.T.) Van Gelder, van der Meer, van Weene. Ik geef sinds 1996 MRT lessen op de drie bovengenoemde basisscholen. Nadat ik in 2002 de beschikking kreeg over een nieuwe gymzaal heb ik besloten mijn kennis en ervaring te gaan delen met anderen. Ik heb daarvoor steeds samenwerking gezocht met een stagiaire of enthousiaste jonge collega.
   gymwijzer
cover-home2
De Lesbrieven
De 4e druk van  de “De Lesbrieven” is vanaf nu beschikbaar. 

In deze vernieuwde druk wordt bij 50 bewegingsactiviteiten, die kort beschreven zijn in de 80 lessen van De Lesbrieven, een link gemaakt met meer dan 1000 filmpjes en ruim 300 kijkwijzers in het digitale leermiddel ‘GymWijzer!’. Deze uitbreiding op de beschrijving in De Lesbrieven geeft aan leerkrachten, studenten en leerlingen
een nog completer en concreter inzicht van de activiteit en de niveaus per activiteit.
Gym Wijzer! ®
Gym Wijzer! ® is een web-based applicatie of ook App genoemd, dat mogelijkheden biedt tot aanleren en ondersteuning van sport- en speltechnieken. Met behulp van het laten zien van een bepaalde ‘voorbeeldig’ uitgevoerde beweegtechniek/vaardigheid (als video in het programma) ziet de leerling hoe een nieuwe techniek aangeleerd of ingeoefend kan worden. Het doel hiervan is dat leerlingen met behulp van een laptop of tablet, ongeacht het besturingssysteem, zelfstandig bewegingsactiviteiten eigen kunnen maken. de demo versie is al online en te vinden op www.gymwijzer.nl. Meteen registreren kan via deze link: http://www.visueellerenbewegen.nl/register.Meer info: Klik hier!
Gymmen in de grote gymzaal
De methode ”Gymmen in de grote gymzaal”, bewegingsonderwijs voor groep 1 en 2, is ontwikkeld door Harry van der Meer en Joost Brandt. Deze methode is door uitgeverij SWP ]Meer info: Klik hier!