Avondcurcus: Bewegingsonderwijs aan kinderen in de onderbouw van de basisschool

Voor kinderen is bewegen van groot belang. Het heeft immers een grote invloed op verschillende ontwikkelingsgebieden en is daarom van essentieel belang voor de ontwikkeling van het zelfbeeld, de omgang met anderen, het leggen/onderhouden van contacten en het leren helpen en geholpen worden.

De cursus Bewegingsonderwijs aan kinderen in de onderbouw van de basisschool zal starten met een theorische achtergrond. Denk hierbij aan het belang van veel en goed bewegen, de ontwikkelingsfases van de motoriek van het kind, de relatie tussen bewegen en cognitieve prestaties, etcetera. Ook de praktische kant zal uitgebreid aan het bod komen: hoe kun je “beweegpleinen” creëren? En hoe kunnen we bovenbouwleerlingen betrekken bij het onderbouw bewegingsonderwijs?

Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van het boek en de methode Gymmen in de ‘grote’ gymzaal (t.w.v. 69,00), welke bij de cursus is inbegrepen. De methode in dit omvangrijke boek is inzetbaar als jaarplan, inspiratiebron en/of naslagwerk.

Data

11 februari 2015 (19:00-23:00)
18 februari 2015 (19:00-23:00)

Locatie

Amsterdam

Docent

Harry Van der Meer &
Chris Van de Kant

Deelnameprijs

€ 399,00